Spring til indhold

Nyheder

Insekthotel til Tivoli Friheden

Tivoli Friheden holder blomsterfestival i hele juli måned 2020 og vi har kreeret dette insekthotel til festivalen.

Det er en blanding af insekthotel og en kunstinstallation og er 2,7 meter højt

Insekthoteller kan være mange ting, men for os var det vigtigt at skabe noget der udover at være nyttigt også var visuelt smukt at se på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D-kon Landskab laver inspirationsbede til fremtidens byrum på Have & Landskab 2019

Klimaudfordringer får flere og flere til at fokusere på at skabe grønne områder for at løse problemer ved f.eks. skybrud. Ofte er de grønne områder dog mere staffage med monotone beplantninger end egentlige plantemiljøer. Vi mener man kan invitere naturen ind igen i byerne ved at designe plantemiljøer, der ser ud og fungerer mere som de gør i naturen: robust, forskelligartet og visuelt harmonisk.  Vi kalder det designet natur. Vi vil med bedene på H&L inspirerer og skabe dialog om at bruge mere biodiverse plantemiljøer i fremtidens byrum, ikke blot for at løse klimaproblemer, men også for at skabe miljøer mennesker trives i.

D-kon Landskab designer smukke varierede og holdbare plantemiljøer til rum og landskaber. D-kon er er et lille nystartet firma, men med mange års erfaring bag, både mht projektledelse, planter og design.

Vi skaber rum og landskaber, der er funktionelle, smukke og tilpasset deres omgivelser. Vores projekter spænder over mange skalaer og sektorer; fra grønne tage til grøn infrastruktur, byområder til landområder, fra kirkegårde til små haver.

Vi leder vores egne projekter, men yder også konsulentservice til landskabsarkitekter, ingeniører, anlægsgartnere, grundejere og offentlige myndigheder.

At skabe plantemiljøer med stor biodiversitet kræver stor viden om planternes egenskaber og hvordan de interagere, og ofte fejler beplantninger fordi man ikke forstår kompleksiteten af at skabe plantemiljøer med rig biodiversitet. Det er både dyrt og ærgerligt samt fører ofte til at man forfalder til at skabe monotone beplantninger der hverken beriger mennesker eller dyrelivet.

Hos D-kon har vi hænderne i jorden, kender producenterne, kender hver plante og sørger for kvalitet hvert trin af vejen.
Vi specialiserer os i at designe plantemiljøer,  brugerdefinerede planteopkøb, forberedelse af anlægssted og langsigtede forvaltningsplaner.

Vi skræddersyer vores designs til eksisterende anlægs begrænsninger og vores kunders ressourcer. Vedligeholdelse er ikke noget vi kommer i tanke om bagefter, men er udgangspunktet for vores design.

Bedene kreeres af Lise Bollhorn, der netop har vundet guld og Best in Show med showhaven ‘En skærsommernatsdrøm’ på CPH Garden 2019.

Læs mere om Have og Landskab her: https://www.haveoglandskab.dk/